Vanaf maandag 5 maart breidt Bibliotheek Meppel het gratis inloopspreekuur voor juridische vragen uit met een spreekuur voor vragen aan de notaris. Dit is een initiatief van Bibliotheek Meppel in samenwerking met mr. J.W. Oosten, notaris (Lexis notarissen) en mevrouw mr. H. Diepeveen, advocaat en mediator (Diepeveen & Van Es advocatuur en Mediation).

Elke 1e en 3e maandag van de maand is de heer Oosten aanwezig; elke 2e en 4e maandag van de maand mevrouw mr. H. Diepeveen.

Van 15:00 en 16:30 is een ieder met een vraag aan de jurist of notaris welkom voor een gratis en vrijblijvend advies. Een afspraak maken is niet nodig!

Datum: 19 mrt
Begintijd: 15.00 uur
Eindtijd: 16.30 uur

Elke donderdagmorgen van 11:00 tot 13:00 is er in Bibliotheek Meppel het tablet café en informatiedesk van Seniorweb Meppel voor alles op het gebied van uw PC, laptop en e-books.

Aanmelden is niet nodig. Kom gewoon langs, de koffie staat klaar! Toegang gratis.

Datum: 22 mrt
Begintijd: 11:00 uur
Eindtijd: 13:00 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Kosten: Gratis

In kleine groepen lezen we gedurende een uur hardop een paar mooie teksten uit de literatuur: een bijzonder kort verhaal, een grappig gedicht, een pakkende passage uit een roman. Vervolgens praten we samen over wat voor gevoel, gedachten, herinneringen de tekst bij ons oproept. 

Aanmelden graag vooraf in de Bibliotheek of via info@bibliotheekmeppel.nl

Datum: 26 mrt
Begintijd: 9:30
Eindtijd: 10:30
Locatie: Bibliotheek Meppel
Kosten: Gratis

René Karst en Carola Smit laten zien hoe leuk het is om met taal bezig te zijn

De Drentse volkszanger René Karst en voormalig BZN-zangeres Carola Smit brengen een feestelijke avond met Nederlandstalige toppers. Vaak zijn de liedjes uit volle borst mee te zingen en altijd zijn ze heerlijk om naar te luisteren. Geniet tijdens dit concert van de muziek, de teksten en inspirerende verhalen over taal, lezen en schrijven. Ontdek ook hoe je geholpen kunt worden bij het nog beter kunnen lezen en schrijven. René Karst en Carola Smit wijzen je hierin de weg.

René Karst is bekend van zijn grote hits zoals Soms zit het tegen, soms zit het mee en Supergavetijd. Carola Smit en haar muzikant Dick Plat kennen we nog van de tientallen jaren dat ze hit na hit scoorden met BZN. In dit bijzondere concert laten René en Carola zich van een andere kant zien. Ze brengen de mooiste, meest bijzondere Nederlandstalige liedjes en zingen daarbij de sterren van de hemel. René begeleidt zichzelf zingend op gitaar, Dick Plat speelt gitaar en piano, en Carola brengt je met haar prachtige stem in vervoering.

Tijdens het ‘letter voor letter’ concert geniet je van de liedjes, hoor je de bijzondere teksten en luister je naar de mooiste muziek. In het programmaboekje lees je de teksten mee. Als dat misschien wat lastig is -en dat komt vaker voor dan je verwacht- dan hoor je op deze avond hoe je geholpen kunt worden bij het nog beter kunnen lezen en schrijven. En dat is makkelijker dan je misschien wel denkt. Zodat je altijd uit volle borst mee kunt zingen met je favoriete artiest.

Dit concert is mogelijk gemaakt door een unieke samenwerking tussen de Drentse bibliotheken, de Taalhuizen en Taalpunten in deze bibliotheken en de theaters in Drenthe.

Reserveer nu je gratis kaart!

Kaarten reserveren kan via uitmetrene.nl of rechtstreeks bij de theaters.

27 maart Schouwburg Ogterop, Meppel www.schouwburgogterop.nl
2 mei Theater Hofpoort, Coevorden www.theaterhofpoort.nl
31 mei Atlas Theater, Emmen www.atlastheater.nl

 

Datum: 27 mrt
Begintijd: 20:15
Eindtijd: 22:05
Locatie: Schouwburg Ogterop Meppel
Kosten: Gratis toegankelijk

Elke donderdagmorgen van 11:00 tot 13:00 is er in Bibliotheek Meppel het tablet café en informatiedesk van Seniorweb Meppel voor alles op het gebied van uw PC, laptop en e-books.

Aanmelden is niet nodig. Kom gewoon langs, de koffie staat klaar! Toegang gratis.

Datum: 29 mrt
Begintijd: 11:00 uur
Eindtijd: 13:00 uur
Locatie: Bibliotheek Meppel
Kosten: Gratis