Dit jaar viert Bibliotheek Meppel het bijzondere feit dat het 100 jaar is dat de bibliotheek voor het eerst haar deuren opende. En dit gaat zeker niet ongemerkt voorbij. Een jaar lang zijn er activiteiten voor jong en oud, leden en niet-leden, kortom: voor alle inwoners van Meppel. En de feestelijke start hiervan is op maandag 4 april.

Openingsprogramma
Op maandag 4 april om 11.00 uur start het jubileumjaar van de Bibliotheek Meppel met een feestelijk programma. Lammie van der Tuuk van Biblionet Drenthe verricht de opening van de jarige bibliotheek. Daarna houdt de Meppeler schrijver en dichter Reinier van Delden een voordracht. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Vervolgens zijn er de hele dag door diverse feestelijke activiteiten: voor elke klant is er een feestelijke traktatie met jubileumlogo, de Gouden Boekenlegger-actie, een voorleescarrousel, waarbij (groot)ouders en kinderen gedurende de dag aan kunnen schuiven voor een mooie vertelling.

Verder is er ’s middags vanaf 13.30 uur een BiebFabriek-sessie met green screen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De kinderen kunnen met behulp van de nieuwste digitale technieken een kort filmpje opnemen. Met de magische doeken kunnen ze bijvoorbeeld uit een doos springen die niet bestaat of zonder ruimtepak op de maan lopen.

We nemen op 4 april ook de heringerichte entree met ruimte servicebalie in gebruik. Deze biedt een aanzienlijke verbetering van de toegankelijkheid en een grotere capaciteit voor klanten(vragen).

Gouden Boekenlegger-actie
Hele jaar door is er de Gouden Boekenlegger-actie in samenwerking met diverse Meppeler ondernemers. Maar liefst honderd Gouden Boekenleggers zijn verstopt in honderd willekeurige biebboeken, dus iedereen kan er één vinden. Wie dit doet ontvangt een waardebon die te besteden is bij de deelnemende ondernemers.

Gratis boeken voor leden
Op vertoon van hun biebpas mogen klanten gratis twee boeken die uit de collectie gaan uitzoeken. (deze actie loopt zolang de voorraad strekt en wordt, bij voldoende voorraad, in het najaar herhaald).

Hele jaar jubileumactiviteiten
Ook voor de rest van het jaar staan er jubileumactiviteiten op stapel. Zo komen er onder andere een expositie door Reinier van Delden, een expositie van stichting Oud Meppel en een verhalenwedstrijd. In november wordt het jubileumjaar afgesloten met diverse activiteiten.